Rólunk Cikkek Galéria Projektek Tagok Tudásbázis Tanfolyam Workshopok 3D Nyomtatás

FPGA Projekt

A projekt jelenleg is aktív!

A projektben FPGA-alapú rendszerek fejlesztésével foglalkozunk. Az FPGA-k olyan integrált áramkörök, melyekben a beépített hardverelemek közötti kapcsolatokat lehet programozni. Ezek lehetnek például regiszterek, memóriák, lookup table-ök, hardveres szorzók, I/O blokkok-

Felépítésükből adódóan az FPGA-k jól alkalmazhatóak nagysebességű kommunikációra, illetve párhuzamosítható számítások gyors elvégzésére. A projekt tagjai betekintést nyerhetnek a hardverleíró nyelvek (HDL), a magas szintű szintézis (HLS), a heterogén számítási rendszerek, valamint a beágyazott szoftverek fejlesztésének világába.

Jelenleg az IPA projekttel együtt dolgozunk egy eszközön, amely számos különböző szenzorral, egyszerre gyűjt majd adatokat a kísérleti hajtőművükről. Itt a nagyszámú szenzor párhuzamos kezelése miatt van szükség az egyedi, FPGA alapú áramkörök használatára.

A csatlakozó újoncok felkészültségük, érdeklődésük és előismereteik alapján tudnak majd feladatot választani a projektvezető segítségével, személyhez igazítva, amennyiben ez szükséges.