Rólunk Cikkek Galéria Projektek Tagok Tudásbázis Tanfolyam Workshopok 3D Nyomtatás

INDACT

A projekt jelenleg is aktív!

Az INDACT (INDustrial Automation and Conrol Technology) a LEGO kör ipari irányítástechnikával és automatizálással foglalkozó projektje. A projekt egy hengerkoordináta-rendszerben mozgó robotkar építésével és fejlesztésével foglalkozik, melyen emberi kézre hasonlító megfogó szerkezet található.

Ezt a közeljövőben olyan feladatokra lehet használni, mint tárgyak mozgatása, „gyártósori” beavatkozás, és 3D pályák bejárása. A vezérlőfelületeket folyamatosan bővítjük, jelenleg egy nyomógombos távirányító, és egy WiFi-s vezérlő áll rendelkezésre.

A nagy mennyiségű jelek összefogását saját készítésű NYÁK-okkal kezeljük, és a vezérlő egységben a motorvezérlő-elektronikák mellett egy STM32-es board biztosítja az alapvető működést.

A továbbiakban a ROS (Robot Operating System) futtatására egy Raspberry Pi4-et integrálunk. A projekthez csatlakozók tanulhatnak a beágyazott programozásról (C, FreeRTOS, ROS), NYÁK és 3D tervezésről, illetve különféle érzékelők és beavatkozók (stepper/szervó motorok) használatáról.

Gyűléseink nyíltak, szeretettel várunk minden érdeklődőt, illetve kérdéseitekkel nyugodtan keressétek a projektvezetőt e-mailben.