Rólunk Cikkek Galéria Projektek Tagok Tudásbázis Tanfolyam Workshopok 3D Nyomtatás

INDACT

A projekt jelenleg is aktív!

Az Industrial Automation and Control Technology project(továbbiakban INDACT) a LEGO kör Ipari irányítástechnikával és automatizálással foglalkozó projectje. Célunk az olyan technológiák megismerése, melyek a gyártási folyamat irányításánál nagy részt jelen vannak.

A nehezen kiépíthető és módosítható relés vezérlések helyét a 70’-es években kezdték átvenni a Programozható Logikájú Kontrollerek (Programmable Logic Controller, röviden PLC), melyek nélkül manapság elképzelhetetlen az ipar. A körben ezt elsősorban egy, a MIT tanszéktől kapott, PLC-vel vezérelt végellenőrző és szortírozó asztalon találjuk meg, mely az INDACT project gondozásában áll, így kiváló lehetőséget nyújtunk olyanok számára, akiket érdekel a hús-vér(illetve acél-alumínium) mozgó gépek vezérlése.

Ezen kívül a projekt az ipar másik nagy szeglete, a robotok irányítása iránt is érdeklődik. Jelenleg épülő hengerkoordinátás robotkarunk megannyi érdekes feladatot tartogat: léptető motorok vezérlése, jeladók illesztése, a robotkar magasabb szintű vezérlése, pályatervezés stb. Mindezen feladatokat egy STM32 dev. board-on tervezzük végrehajtani, így azok jelentkezését is várjuk, akiket a fent említett microcontroller érdekel.

Gyűléseink nyíltak, szeretettel várunk minden érdeklődőt, illetve kérdéseitekkel nyugodtan keressétek a projektvezetőt e-mailben.