Rólunk Cikkek Galéria Projektek Tagok Tudásbázis Tanfolyam 3D Nyomtatás

LEGO Tanfolyam: Vizsga

A vizsgán több feladatot kell elvégeznetek. Ezekért jár külön-külön is pont, illetve pluszpont jár, ha a teljes pályát egy menetben teljesítitek. A pontozásnál figyelembe vesszük a pontosságot és a gyorsaságot is, illetve ha valami különleges kiegészítőt raktok a robotra, arra is járhat pluszpont.

Az ábra nem a tényleges vizsgafeladat reprezentációja, az útvonalak és a színek változhatnak, a feladatok sorrendje nem!

A feladatok a következők:

Vizsgafeladat

  1. Vonalkövetés: a járművet a földre helyezés után a touch szenzor megnyomásával indíthatjuk el. Az útvonalon előfordulhat éles kanyar, illetve kereszteződés. Előbbi más színnel van jelölve. A vonalkövetés szekció végeztével a kijelzőre ki kell írni a megtett út becsült hosszát cm-ben.
  2. Labirintusból kijutás: a labirintus falai más színnel vannak jelölve, mint a követett vonal. Miután bejutottatok a labirintusba, meg kell keresni annak a kijáratát, ez egy harmadik színnel van jelölve. A labirintusból kijutva ismét az eredeti vonalkövetést kell folytatni. A labirintus falait bejutás után nem szabad átlépni (a szenzor nem lóghat ki).
  3. Akadály kikerülése: az útvonalon egy vagy több akadály lehet a vonalon. A robot feladata az akadályok kikerülése, és visszatérés a követett vonalra.
  4. Doboz követése: egy egyenes vonalon kell haladni a járművel olyan sebességgel, hogy az előtte húzott dobozig mért távolságot fixen tartsa. A földön a doboz útvonalát vonal is jelzi, hogy segítse az iránytartást.
  5. Parkolás: a feladat végén a robotnak a két színes vonal közötti részen kell megállnia.

iMSc feladat: plusz pontért a parkolás az útvonalon tovább haladva párhuzamos parkolás formájában is kivitelezhető. Ezt akkor fogadjuk el, ha 3 feladatot már kielégítően tud teljesíteni a robot.