Rólunk Cikkek Galéria Projektek Tagok Tudásbázis Tanfolyam Workshopok 3D Nyomtatás

Leap Saber - Beat Saber adaptálása kézkövetésre

A virtuális valóságban használt 3D követett kontrollerekről Leap Motion alapú kézkövetésre való adaptációja során sok probléma merült fel, melyek megoldása nagyon tanulságos volt.

Otthon okosítás, avagy a SmartHome projekt

Az okos otthonoknak sok fajtája létezik. A LEGO Kör SmartHome projekt keretein belül az utólag is könnyen beépíthető vezeték nélküli megoldással foglalkozunk.

UPRA - Fly With Us - Rádió 1 Lángos (FWU-2)

A nyár közepén egy különleges felkérést kapott az UPRA. A Rádió 1 népszerű reggeli műsorának készítői keresték meg csapatot, hogy valamit szeretnének feljuttatni a világűr határára.

UPRA - Fly With Us - Űrtábor (FWU-1)

Az UPRA csapat idén nyáron felkérést kapott, hogy a MANT Űrtábor keretében indítson egy ballont a táborozók bevonásával.

Leap Motion verseny

Te mit csinálnál egy saját Leap Motionnel? Hozd az ötleted, a LEGO kör adja az eszközt!

UPRA MATeF-4 Felbocsátás

Az UPRA csapat az őszi félév során végrehajtotta a MATeF sorozat utolsó repülését, melynek egyik célja a távérzékelési repülések előkészítése volt.

Robotika tanfolyam és szakmai workshop 2018 ősz

Az őszi félévben is megrendezésre kerül szokásos felvételi robotika tanfolyamunk és a szakmai workshopunk.

Automata Öntözőrendszer

Egy házi növénylocsoló berendezés gondját tudja viselni kedvenc virágaidnak, míg te nyaralsz, fesztiválozol, vagy csak épp elutaztál a laskából egy hétre. Olvasd el miként készítettem el a saját automata locsolómat a fesztiválszezonra.

UPRA Tavaszi Felbocsátások

Az UPRA csapat idén ismét a szokásos, tavaszi felbocsátási ablakban reptetett ballont. A szokásoktól eltérően azonban idén kettő ballon is felszállt...és mindkettőt sikerült begyűjteni a repülés után!

Robotika tanfolyam és szakmai workshopok 2018 tavasz

A tavaszi félévben is megrendezésre kerül szokásos felvételi robotika tanfolyamunk és a szakmai workshopjaink.

LEGO-s szakdolgozatok - 2017 ősz

Előző félévben sokan írták a szakdolgozatukat a kör projektjeinek a témáiból.

Megújult a LEGO Kör honlapja

Köszöntünk titeket a LEGO Kör új honlapján! Egy közel fél éves projekt eredményeképp honlapunk mind használhatóságában, mind dizájnjában megváltozott, letisztult.

UPRA féléves beszámoló - 2017 ősz

Az UPRA csapat az őszi félév során elsősorban a MATeF-2 ballon fedélzeti elektronikájának tesztelésével foglalkozott. Fő feladatunk a nyáron felderített hibák kijavítása és a fedélzeti rendszer hűtőkamrás tesztelésre való felkészítése volt. A tesztelés mellett mikroprojektek és további alrendszerek fejlesztése sem állt meg.

LEGO Projektbeszámoló 2017. ősz

A kör, mint minden félévben, 2017 őszén is megtartotta a szokásos rendezvényét, ahol a projektek a félévi munkájukat mutatják be.

Quadcopter orientációszabályzó tervezése

A Quadcopter projekt a tavalyi évben elhatározta, hogy a bolti copter átalakítása mellet megkezdi egy teljesen saját fejlesztésű quadcopter építését.

Magaslégköri Ballon Tesztelése – 2. rész

Cikksorozatunk második részében a teszteléshez használt eszközöket mutatjuk be. Az UPRA Projekt egyik nagy kihívása, hogy a végtermék mellett a tesztkörnyezet jelentős részét is házon belül kell elkészítenünk, mely a hardver- és szoftvereszközöket is magábafoglalja.

Magaslégköri Ballon Tesztelése – 1. rész

Ebben a cikksorozatban egy keveset emlegetett, ám annál fontosabb folyamatot fogunk bemutatni, a tesztelést. A cikkekben néhány alapfogalom és módszer mellett részletesen bemutatjuk az UPRA Projekt MATeF-2 ballonjának tesztelését.

Különdíj az SZTE Telemedicina pályázatán

A Szegedi Tudományegyetem által meghírdetett Telemedicina pályázaton indult el a Neuroheadset projektünk.

Elkészült a LeaPiano Béta verziója

Elkészült a LeaPiano Béta verziója, a Leap Motion projekt egyik alkalmazása.

SET kártyajáték képfelismeréssel

A Bartha Bálint által készített program segítségével a SET kártyajátékban bárkit megverhetünk.

Elkészült a LeapSlice

Elkészült a LeapSlice, a Leap Motion projekt Fruit Ninjára hajazó játéka. A legfőbb különbség azon túl, hogy gyümölcsök helyett süteménytől moziszékig akármi felugorhat, a vezérlés módja.

ESA Concurrent Engineering Workshop 2016

2016. szeptember 20-23. között került megrendezésre az ESA Education Office szervezésében az ESA ‘Concurrent Engineering Workshop’-ja. A workshop helyszínén, a belgiumi ESA Redu Centre-ben 15 ország 22 egyetemistája gyűlt össze, hogy megismerkedjenek az űreszközök tervezésének egyik legelterjedtebb módszerével. Az eseményen részt vett az UPRA csapat vezető mérnöke, Góczán Bence is.

7. Középiskolások Szabadegyeteme

Július 18 és 24 között lezajlott a 7. Középiskolások Szabadegyeteme, ahol minden évben pályaorientációs céllal előadásokat tartanak egyetemisták középiskolásoknak.

World Robot Olympiad- Advanced Robotic Challenge verseny

A versenyen egy autonóm bowlingozó robotot kellett építeni. A pálya 2 m * 5 m méretű volt, itt helyezkedett el a bázisállomás, a golyótartó és persze a kuglik. A robot maximális mérete 45cm45cm45cm-es lehetett, pár megkötéssel.

ReHAB – 150 felbocsátás 2016. április

2016 április 2-án került sor harmadik repülésünkre a ReHAB - 150 ballonnal. A küldetés célja fedélzeti rendszer új szoftverének éles kipróbálása, fényképek készítése valamint a saját fejlesztésű földi állomásunk antennájának tesztelése volt.

Magyarok a Marson verseny

A LEGO Kör csapata idén 5. helyezést ért el az immár 10. alkalommal megrendezett Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén (Magyarok a Marson).

Elkészült a ReHab-150 kapszula integrálása

Az alábbi videón megtekinthető az UPRA projekt legújabb kapszulájának integrálási folyamata, mely a 2016-os felbocsájtást megelőző utolsó lépések egyike. További információk a honlapon és a Facebookon.